Certificatul de forță majoră se emite, în baza art. 28, lit. i din Legea 335/2007, la solicitarea scrisă a agenților economici adresata Camerei de Comerț si Industrie Harghita.

         Solicitarea va cuprinde prezentarea faptică și detaliată a evenimentului, a consecințelor acestora în relația cu partenerul contractual și argumente juridice ca evenimentul invocat reprezintă forță majoră.

Certificatul de forță majoră se emite în baza documentelor doveditoare depuse exclusiv de solicitant. Documentele vor cuprinde cel puțin :
         • contractul comercial afectat din evenimentul de forță majoră, cuprinzând clauza de forță majoră;
         • atestări de la organele, autoritățile și instituțiile abilitate, de la caz la caz (altele decât Camera de Comerț ți Industrie Harghita), privind existența și efectele evenimentului invocat, localizarea acestuia, momentul începerii și încetării evenimentului ;
         • notificări adresate partenerului contractual în legătura cu apariția evenimentului invocat si efectele sale asupra derulării operațiunilor contractuale.

         Documentele se prezintă în original sau în copie certificata de solicitant.  Solicitantul își asuma întreaga răspundere, inclusiv penală, pentru veridicitatea datelor și a documentelor prezentate odată cu solicitarea adresata Camerei de Comerț și Industrie Harghita de emitere a unui certificat de forță majoră.

Persoana de contact: Benko Tibor Csaba

 

Date de contact:

Camera de Comerț și Industrie Harghita

Miercurea Ciuc, B-dul Timișoarei Nr. 24-26

Cod poștal 530212, Județul Harghita

Telefon: 040 266 371802; Fax: 040 266 371483

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.